25 jaar Slagerij Knol

Jan Knol vertelt; nadat mijn opleiding voor de slagerij was afgerond begon de periode van ervaring opdoen. De opleiding was een BBL opleiding, dus 1 dag school en de praktijk werd genoten in Sleen bij slagerij Veenhuizen. Na deze periode ben ik gaan werken bij de Asser vleeshandel met filialen in Exloo en Borger. Bij deze werkgever deden we veel voor horeca en instellingen zoals van Boeijenoord, Hendrik Kok, Erkelens Rolde, Slomp Westerbork e.d. Ook had deze werkgever inmiddels een slagerij aan de Tramstraat overgenomen na de periode dat Slager van Tellingen en mijn vader Harm Knol hier hadden gewerkt. In die tijd werd de slagerij door Hendrik Zwiers en Alice Bakker gerund. Op dat moment veranderde ik van werkgever en kwam bij Kopak Schoonoord van de familie ter Horst, waar ik Jan Kremers opvolgde. Hier heb ik ongeveer zes jaar gewerkt en ben daarna voor Möller & Co Hengelo gaan werken, een bedrijf welke in slagerij­ en worstenmakerij machines handelde.

 

Echter na een jaar ben ik toch weer terug gekeerd in het slagersvak. Deze keer in Oosterhesselen als filiaalchef voor slagerij Veenstra, om deze geheel nieuwe slagerijafdeling vanaf 0 op te starten. Toen kwam het moment waarop het pand aan de Tramstraat te koop kwam. Na een avond bij Mans en Els Bos op gesprek te zijn geweest werd ons deze kans gegund.

 

Op 14 mei 1991 konden wij, na veel inzet van familie, vrienden en bedrijven, de deuren van Slagerij Jan en Corrie Knol openen. Wij begonnen samen met onze zus/schoonzus Dinie, die haar baan in de droogbloemen bij Jan Bazuin opgaf en mijn vader, voor hand­ en spandiensten. Jaren waren we met ons vieren een team en runden we “onze slagerij “.

 

Na vele uitdagingen en veranderingen in de medewerkersgroep, zijn we uitgebreid tot een slagerij met een brede view en een sterk team. Van een stukje vlees tot cateraar en van vleeswaar tot maaltijd staat ons team van enthousiaste medewerkers voor u klaar.

 

Vorig jaar is onze dochter Mirjam toegetreden tot de VOF en hopen we na de verbouwing, welke nodig was om de nieuwe ideeën te verwezenlijken, een volgend lustrum aan te gaan. Want mede door steeds weer veranderende vraag van de consument en het innoveren van gemaksproducten, gaan we de komende jaren met ons team vol vertrouwen tegemoet. Om samen met een ieder ons 25­jarig jubileum te vieren, trakteren wij op de aanbiedingen welke in deze krant staan vermeld voor de maand mei en staan diverse lekkernijen klaar in de winkel om te proeven.

 

Graag tot ziens ­ Team Slagerij Knol.