Over ons

V.O.F. Slagerij Jan en Corrie Knol

Wij zijn een ambachtelijk bedrijf dat sinds 1991 is gevestigd in het hart van het dorp Schoonoord.
Samen met ons team van medewerkers staan we dagelijks voor u klaar om u onze eigengemaakte vleesproducten, vleeswaren, worstsoorten en andere specialiteiten te kunnen presenteren.

 

Verder hebben we in de vorm van creatief tafelen een scala van producten in ons assortiment:

  • Gourmet schalen
  • Fondue schalen
  • Steengril schalen
  • Barbecue schalen
  • Koude en Warme Buffetten

Ook zijn onze medewerkers bekwaam in het verzorgen van uw hapjesschalen en salades.

 

Mirjam Knol behaalt Vakdiploma Worstmakerij

Mirjam Knol heeft aan de Slagersvakschool in Zwolle het Vakdiploma Worstmakerij behaald. Een kroon op het werk van de 25-jarige dochter van slager Jan Knol. ‘Het is best wel een beetje bijzonder, want worst maken staat vanwege de lichamelijke belasting te boek als een typisch mannenberoep. Ik wil me echter bekwamen in alle onderdelen van het slagersvak en daar is het worst maken een belangrijk onderdeel van.’ Toen zij 18 werd, volgde Mirjam een traject van leren in combinatie met het opdoen van praktijkervaring. Enkele jaren later konden tal van vakdiploma’s aan de muur worden gehangen.

 

Met de paplepel

Het slagersvak heeft Mirjam Knol met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten gekregen. Haar ouders Jan en Corrie runnen al sinds 1991 aan de Tramstraat in Schoonoord een ambachtelijke slagerij. ‘Ondanks het feit dat het slagersvak gestoeld is op een ouderwets vakmanschap is het nu een modern beroep’, belicht Mirjam. In de slagerij van haar ouders maakt ze met behulp van gekwalificeerd vlees, kruiden en moderne apparatuur overheerlijke worsten.

 

Gouden medaille

Dat Mirjam Knol haar vak verstaat heeft ze vorig jaar tijdens de Slavakto al ruimschoots bewezen. Hier behaalde zij met gekookte worst, leverworst en droge worst de gouden medaille. Mirjam gaat nu verder met de opleiding voor chef-slager. ‘Ik wil me steeds verder ontwikkelen in het ambachtelijk slagersvak.’ Ter ere van het behalen van het vakdiploma is de maand maart bij slagerij Knol uitgeroepen tot Worstmaand.